Sightseeing San Francisco - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Ankie en Maikel - WaarBenJij.nu Sightseeing San Francisco - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Ankie en Maikel - WaarBenJij.nu

Sightseeing San Francisco

Door: MaikelenAnkie

Blijf op de hoogte en volg Ankie en Maikel

09 Mei 2010 | Verenigde Staten, San Francisco

Zoals op de foto, bij het vorige verslag, te zien is, hebben we gisteren de zeeleeuwen nog gespot. Wat een hoop bij elkaar en wat maken ze een herrie!

Daarna zijn we via de winkelstraat aan Pier 39 terug naar ons hotel gelopen. Daar zijn we rond 20.00 uur in ons masterbed, bijna 2 meter breed en voorzien van 5 kussens, in slaap gevallen. Onze slaap konden we goed gebruiken na de lange reis en het tijdsverschil van 9 uur.

Na een wat onrustige eerste nacht, door het lawaai op straat en het om het uur wakker worden, begon de dag vandaag voor ons om 5.30 uur.
Voor we naar buiten gingen om een ontbijtje te scoren, hebben we op internet gesurfd naar informatie over het openbaar vervoer in SFO.

Om 7.00 uur stapten we ons hotel uit en zagen een uitgestorven Fisherman's Wharf, op zwervers, hardlopers en vogels na. Té veel vogels naar mijn (Ankie) zin. Wat haat ik die beesten toch!!

Bij Starbucks zijn we begonnen met koffie, thee en croissantjes. Jammie!
Nu kon deze dag écht beginnen. De weersverwachting was voor vandaag niet zo goed. Flink bewolkt en regenbuien waren voorspeld. Het was nu nog droog, maar in de verte zagen we al behoorlijk donkere wolken aankomen.

De kiosk bij de cable car was nog niet open, dus we konden nog geen 3-dagen-pas kopen. Daarom zijn we eerst dichter naar de Golden Gate Bridge gelopen, die al voor meer dan de helft door wolken bedekt was. Niet veel later volgden de regendruppels, helaas voelde dit erg Nederlands aan...máár het mooie was, dat hierdoor wel een regenboog verscheen!

Eenmaal een 3-dagen-pas gescoord, hebben we de rest van de dag de toerist uitgehangen, heerlijk!
Na een ritje in de cable car zijn we begonnen in Chinatown. Vervolgens hebben we met het openbaar vervoer de volgende bezienswaardigheden bezocht: Alamo Square met Victoriaanse huisjes, bekend van Fullhouse, de Golden Gate Bridge, het Golden Gate Park (waar we in de Botanische tuin eekhoorntjes hebben gespot!) en we zijn geëindigd met een stop op Lombardstreet, hier bevindt zich de 'crookedest' street (het bochtigste straatje) van de wereld, op een steile helling.

Wat betreft het weer is het gelukkig bij die ene regenbui van de ochtend gebleven. De rest van de dag is de lucht langzaamaan opengetrokken en hebben we kunnen genieten van een lekker zonnetje. Maikel is dan ook al weer verbrand natuurlijk ;-)

Om 17.00 uur waren we terug op Fisherman's Wharf, waar inmiddels weer volop leven was. Daar zijn we de dag geëindigd met een origineel etentje bij de Mac. Erg grappig is dat je hier zelf je drinken mag tappen.

Over grappig gesproken, we zagen vandaag een wasserette met als naam 'The Missing Sock'. Daar brengen we onze kleren dus níet naar toe!

Tot morgen, liefs!

• 10 Mei 2010 - 06:52

Pap:

Zo te zien hebben jullie al veel gezien. Leuke foto's, blijven sturen.

xxx pap

• 10 Mei 2010 - 07:41

Suus:

Oh Ankie, ik dacht dat ik je mailtjes zou gaan missen maar dit is veel leuker!!

Wat ziet het er allemaal gaaf uit op de foto's, volgens mij vermaken jullie je wel!

Ik duim in ieder geval voor mooi weer voor de rest van jullie reis! Duimen jullie voor ons, de weersverwachtingen voor Frankrijk zijn namelijk erg slecht :(

Geniet er nog van!

• 10 Mei 2010 - 17:57

Eveline:

Leuk om te zien waar jullie zijn en hoe jullie genieten!
    Bespaard mij een heleboel geld, zo'n uitgebreid reisverslag met foto's, hoef ik er niet meer heen :) Haha, f het wordt juist aangewakkerd, wie weet!!!!
    Genietze nog
    Liefs

• 10 Mei 2010 - 19:44

Erna Tukker:

hoi Ankie en Maikel,

Heel leuk om jullie zo te volgen, Ankie alvast een fijne verjaardag en nog heel veel plezier.
    groetjes, Erna

• 18 Mei 2010 - 16:01

Ingrid:

Ik ontdek nu jullie weblog,super leuk! The missing sock hebben wij ook gezien, moesten we ook erg om lachen :D.